søndag 9. juli 2017

Hjelp - hvilken rose er dette?

Det er rart det der, hvor lang tid de siste forberedelsene tar før man faktisk får flyttet. Og hvor lei man kan bli av styrtregn... Nuvel... Det er historie, vi har omsider flyttet inn i huset ved Lysefjorden, og endelig kan jeg begynne og grave fram hageredskapene fra garasjen eller boden eller hvor enn de nå er blitt pakket ned.

I flytteperioden har det ikke skjedd så mye med hagen, bortsett fra at et par sommerblomster i krukker har hatt nok regn for resten av livet... Rosene begynner imidlertid og kikke fram, og jeg hadde satt stor pris på om noen kunne fortalt meg hvilke roser jeg har?

Rosene befinner seg på en busk, ganske så tett en busk, med et uhorvelig antall knopper! Utsprunget er de ca 6 cm i diameter og med en aldeles nydelig dus rosatone.


 Nydelig roseknoppHalvveis derDet hev ei rose sprunge...


Men hvilken? Det skulle jeg gjerne likt å vite.


.

2 kommentarer:

 1. Med tanke på at det finnes mangfoldige tusen forskjellige slag roser er det ikke lett å svare på. Elimineringsmetoden er nesten lettere å bruke.
  Roser oppfører seg også litt annerledes ut i fra hvor de bor. En buskrose hos meg kan oppføre seg som en lav klatrerose hos deg.
  Man bør også vite noe om hvorvidt den remonterer, hvordan nypene ser ut osv. Bladene kan også være til hjelp.
  Vakker er den uansett! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da tror jeg at jeg foreløpig bare nyter rosene :-) De springer ut i massevis her nå. Hadde vi bare fått en dag med totalt oppholdsvær, og - kryss fingrene - sol... så hadde det nok blitt liv i hageaktivitetene igjen.

   Slett