fredag 14. august 2020

Veggdrivhuset endelig ankommet!

Denne sommeren har vært merkelig. Ikke bare pga koronasituasjonen, men også været og hageentusiasmen min. Våren startet bra, men jeg ble svært demotivert av at WillabGarden sitt veggdrivhus tok 4 MÅNEDER å få levert!?! Hadde jeg visst det, hadde jeg gått for en lokal løsning, evt fått en tømmermann til å bygge hele sulamitten. Tålmodighet er noe jeg overhode ikke har! 

Vel... Drivhuset er ankommet, og vi har omsider fått dokumentert hvilke mål fundamentet skulle bygges etter. Jeg bestemte meg for betongfundament på plenen, med skifer på topp. Mindre vedlikeholdsarbeid i ettertid enn treplatting, men likevel "renslig" nok med tanke på at jeg har direkte adgang fra huset og inn i veggdrivhuset. Her skal det plantes i i potter og pallekarmer med bunn, er planen. 

 

Hadde jeg visst hvor mye arbeid det lå i fundamentet så hadde jeg muligens fått noen andre til å gjøre jobben, men ok - har sambo og to fungerende armer og bein - så det kunne vel ikke være så ille? Det ble en tung jobb, men en deilig følelse når man vet man har gjort alt selv!

Utgangspunktet er heldigvis en rimelig flat plen, så her var det bare å spa av gresstorva rute for rute. Plenen ble så flyttet ned til sjøen hvor det "plutselig" ble instant flott og grønn plen rundt brygga. Fin gjenbruk av ca 10 kvm gress.

 

Det synes ikke så godt, men huset ligger i en bratt skråning så det er umulig å få ned og inn på tomta en liten gravemaskin uten å ødelegge resten av hagen. Derfor bestemmer vi oss for å spa alt for hånd selv. God sommertrim *puuhh* Siden vi får tak i en murer midt i ferien på kort-kort varsel, så graver vi ut en vollgrav til ringmuren først og fyller denne med 15 cm grus. Her skal det bli solid sokkel. Etterpå er det å grave ut resten av innmaten. Det er faktisk ganske så god jord her, med herlig feite meitemarker i, så jorda blir trillet på nedsiden av huset hvor jeg har pallekarmer for bokashi som står og venter. Det skal ikke mangle på god jord til våren, ser jeg. 2 kubikk spadd så langt. Og ryggene begynner å kjenne arbeidet.

 

Her ligger WillabGarden Mural3 veggdrivhuset endelig på parkeringen! Det gikk med totalt 82 stk 20 kgs sekker betong og to rimelig fulle boogie-hengere med grus til fundamentet. 

 

Oppå grusen ligger det nå 8 cm isolering/hard isopor, et lag damp-/fuktsperre (tjukk plast) samt et armeringsnett på bein før den møysommelige jobben med blandemaskin og bøtte kunne starte... Støypearbeidet tok bare en kveld med to mann og meg som håndtlanger, så det var ikke så ille som jeg først hadde trodd. Nå er det bare å vente en uke til håndtverkeren vår kan hjelpe med å reise drivhuset. Jeg har noen armer som ikke kan jobbe i høyden, så da er det tryggest med hjelp til rammeverk og ikke minst glassarbeidet :-)

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar