tirsdag 26. mai 2020

Endelig vår (igjen)

Det er jammen ikke mye jeg har fått gjort i hagen den siste uka med regn og vind fra alle retninger, men nå ser det omsider ut som om våren 2020 er kommet for å bli. Etter å ha sjekket ståa har jeg funnet sneglebaby-party i hostaen på lilleterrassen, to knekte greiner på den ene klematisen og en sørgelig flat persilledusk som ser ut for å komme seg igjen. Alt i alt ikke så verst, men nå - nå er alt flyttet ut fra stua i håp om at været omsider har snudd.Tomater, oregano, persille, rosmarin, timian, mynte, sitronmelisse, kumquat og sukkererter har kommet seg i kroken der de skal høre hjemme i år. Lite vind, i ly for mye av regnet som pleier å falle og med mest sol i hele hagen. Jeg krysser fingrene...Løken vokser villig vekk i både krukker og pallekarm.Og jordbærene blomstrer som bare det. Ihvertfall korona-bærene. Delizz har såvidt begynt å blomstre. De er en del senere.Moreller er også på gang, på alle tre morelltrærne. Glemte å sjekke plommetre, men satser på at det er liv der også. I såfall første gang vi får moreller OG plommer på trærne som vi plantet litt vel seint ifjor til å få noen avling.Og så har jeg plantet gresskar for første gang! Dette bildet er fra fire dager siden. Nå er de allerede blitt dobbelt så store. De vokser jammen grassat fort!!!Idag fikk jeg også spadd ned den nye pallekarmen jeg kjøpte i forrige uke. Rart hva som blir så mye enklere uten regn og vind. Ikke helt planlagt hva jeg skal ha her, men etter drivhuset kommer så skal jeg nok klare å fylle det med noe. Har også meldt meg på et kjøkkenhagekurs hos Margunn Ueland med bloggen Margunns Kjøkkenhage nå i pinsen, så jeg kommer nok ikke hjem uten nye, store planer. Herlig :D

 Akkurat nå er det herlig fargesprakende både på oppsiden og langs huset. De rosa rhododendronene er i full blomst, og de mørkere lilla er godt på vei.
Og til slutt et bilde av agurkplanten min. Den verner jeg som den var av gull, og er eneste planten som får bli igjen inne i stua, sammen med chili-plantesamlinge..Den er blitt temmelig høy på kun kort tid, og er proppfull av blomster. Nå ser jeg fram til egne snack-agurker :-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar