onsdag 22. april 2020

Jordbærblomstring og klematisplanting

Hurra - koronabærene blomstrer i begge pallekarmene! Jeg har måttet vanne (!) og det er bålforbud i hele fylket, for april er veldig tørr i år. Utrolig, men klager ikke. Det er deilig å være i hagen. Delizz-bærene er ennå veldig lave, uten blomster.Delizz

Fullvoksen: 30 cm, bievennlig, opprinnelse: Sverige

Remonterende sort som gir søte jordbær med aromatisk smak. Gir avling hele sommeren fram til frosten kommer. Trives i sol og halvskygge i veldrenert moldrik jord.
Jordbær kan dyrkes direkte i jorden, potte eller blomsterkasse. Den beste smaken får de i full sol, men de tåler halvskygge også. Vannes så jorden er konstant fuktig, men ikke våt. Gi ikke mer næring når plantene begynner å blomstre. Dekk gjerne jorden med marktøy, bark, halm eller gress for å beholde fukten, holde ugress borte og holde bærene rene. Bytt ut plantene regelmessig hvert 4.–5. år. 
 
Korona
 
Bærene til ‘Korona’ er kjegleformet og store, og er modne fra månedsskiftet juni/juli. ‘Korona’ er en av hovedsortene i Norge. Kan brukes til sylting, men egner seg best til å spise. H6
 

Klematisene mine

Jeg har også plantet to klematis som jeg ikke har bilde av, de er litt unnseelige foreløpig, der de skal klatre oppover en stor stein. Må huske å sette inn et bilde senere. Plassert ved nederste trappa og oppi steinveggbedet.


.


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar