søndag 11. juni 2017

Den første skikkelige dagen i ny hage!

ENDELIG! Idag var første dagen jeg fikk rotet rundt i hagen i et par timer og skikkelig studert den. Lukt litt, fundert litt på hvor jeg skal plante et morelltre og bestemt meg for hvor jeg vil sette jordbærtårnet som Marit's Hagedagbok tipset om på bloggen sin idag. Jeg klarte nemlig ikke å stå imot, og bestilte meg ett. Egentlig skulle jeg ha et til urter, men siden jeg ikke er i nærheten av å nærme meg ferdig innflyttet ennå så fant jeg ut at jeg kunne bruke det til jordbærplantene mine som faktisk eksisterer og mangler et sted å flytte til. Blir det en suksess så tror jeg at de planlagte urtene mine havner samme veien. Jeg bruker mye urter i matlagingen, så dette har jeg sett fram til!


Den lille rosebusken som vi fikk i husovertakelsespresang for et par uker siden overrasket meg stort idag. Den hadde ikke mindre enn 19 roser og knopper der den står så fint i en gammel murkasse ved inngangsdøra.

I tillegg fant jeg ut at det står ihvertfall seks rosebusker på tomten. To grupper på 3 stk hver. Jeg er veldig nysgjerrig på hvilken type roser dette er - og ikke minst fargen. Det er rene julaften her hver gang vi drar ut i huset, for det skjer så mye hele tiden.Jeg fant imidlertid maur rundt det ene syrintreet idag, og lurer veldig på hvordan jeg blir kvitt dem? Så var det å google seg fram til en løsning. Hageblogger og hage-nettsider here I come...again :-)

Ellers så fikk jeg se mitt første cruise-skip sige forbi huset uti fjorden idag. Tomten ligger ned til Lysefjorden, og det er full aktivitet med sightseeingbåter på vei innover og utover for å se Preikestolen. Jeg har ventet på det første cruise-skipet med spenning, men da jeg skulle ta bilde var batteriet på fotoapparatet akkurat tomt. Og mobilen intet sted å oppspore.

Det var DET historiske bildet... Jaja, det kommer garantert flere forsøk. Sesongen har jo knapt begynt på fjorden.Kvelden skal brukes for å prøve å finne ut hvilken type busk disse blomstene tilhører. Jeg ser naboen har hekk av samme sorten, så de vokser høyt. Nydelig rosa farge på blomstene, og buskene står sammen med flere rhododendron, så det er tydelig de liker litt sur jord.

Oppholdsvær idag. La det vare! ... men yr.no lover for regn igjen imorgen, så jeg er ikke videre optimistisk...


5 kommentarer:

 1. Så utrolig nydelig plass dere har flyttet til. Wow! Busken heter vel klokkebusk, weigela av et el annet slag. Maurene gjør ingen skade i hagen din.
  Gleder meg til å se rosene dine.

  SvarSlett
  Svar
  1. Må si jeg er i syvende himmel etter vi fikk tilslag på dette huset OG hagen, ja. Rett og slett en drømmeplass. Litt "på landet" samtidig som det kun er en halvtime til Sandnes og 40 min til Stavanger. Skikkelig giret på å komme i hus :)
   Tusen takk for info om klokkebusk! Weigela behørig notert i lista mi.
   Så maur er helt ok i bedet? Supert! Da skal de få leve videre uberørt. Det er ikke mange, men de kravler nå rundt på et begrenset område i det ene bedet.
   Er veldig spent på rosene ja, men har null erfaring. Registrerte at buskene var virkelig kraftig beskåret da jeg først så dem i mars, men de skyter i været og høyeste skuddene er sikkert 1m over bakken allerede. Ny krysser jeg fingrene for oppholdsvær imorgen, selv om yr melder regn...

   Slett
 2. Så utrolig nydelig plass dere har flyttet til. Wow! Busken heter vel klokkebusk, weigela av et el annet slag. Maurene gjør ingen skade i hagen din.
  Gleder meg til å se rosene dine.

  SvarSlett
 3. Hyggelig at du vil prøve tårnene til urter. Bare fantasien setter grenser der. Kanel eret gammelt kjerringråd mot maur. Det vil jo bli skylt vekk av regnet, men maur gjørsjelden skade i hagen. Her har jeg minst fire forskjellige maursorter, og ingen av de gjør noe skade her. Så jeg lar de være i fred :)
  Nydelig rose!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanel? Alt det jeg lærer :) Takk! Blir de for plagsomme så skal jeg heller se, enn så lenge skal de få lov å leve forstår jeg.
   Jeg har en venninne som vil ha meg med i en urteklubb, så jeg ser ikke bort fra at jeg nok kjøper meg et tårn til. Skal først teste det ut med jordbærplantene. Urtene har jeg ennå ikke kjøpt, men ser for meg at de også blir veldig praktiske i et tårn.
   Det skal bli en spennende sommer!

   Slett