mandag 12. juni 2017

Knalloransj lykke

Gjett hva - det regner ... ;-)  Det som verre er er at jeg ikke kommer meg ut i nyehuset og hagen, for bilen er på verksted. Ikke så galt osv, for jeg har tatt en liten hagevandring i gamlehagen i regnet. Og hadde helt glemt ut, at jeg vil ha med meg valmuene som vokser villt like ved siden av inngangsdøra.

De dukket opp for 4-5 år siden helt av seg selv. Jeg trodde det var ugress, men var for lat til å luke. Plutselig registrerte jeg nydelige oransje valmueblomster. O'lykke. Så nå har jeg latt dem spre seg i grusen. Rett og slett en oransj fargebombe.

Valmuene skal være lette å få med seg. Det er bare å høste valmuefrø fra kapslene og strø rett på jorda. Når de kan vokse i grusen, så kan de forhåpentligvis vokse i nyehagen under bedre vilkår.


Lovende knopper...
...blir nydelige blomster i regnet, selv om de idag henger litt med hodet - og surmuler litt sammen med meg? 
...inn i sin siste levetid, før jeg plukker med meg frø og formerer i ny hage.4 kommentarer:

 1. Ja, de er så vakre, og flyktige. De finnees i gult, oransje og hvitt, men det er de gule og oransje som dukker opp her også :)
  Her er det delvis opphold. Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Valmuene ser så sarte ut, men jammen tåler de en skikkelig regnskyll uten å bukke under. Nå står mine nokså inntil husveggen og ihvertfall nokså beskyttet for den verste vinden. Lurer på hvordan de kommer til å tåle livet langs fjorden? Der skal jeg prøve å plassere dem i noe jord i en natursteinvegg og krysse fingrene...

   Slett
 2. Hei!
  Flott å få seg en hage ved Lysefjorden! Vakre valmuer. De store orientvalmuene er litt tunge når regnet kommer, men de andre lettere greier seg bedre her ved Trondheimsfjorden, er min erfaring. Godt du ikke luket den bort da. Lurt å være litt lat også,)
  Ha en fin dag!

  (har svart litt om liljebillen i bloggen min, men jeg vet ikke så mye om den)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror kanskje jeg har vært mer uvillig enn lat i gamlehagen om jeg skal være ærlig. Den har alltid vært et villniss, og for meg med brune fingre ble 2,2 mål noe mye å ta fatt i den gang jeg flyttet inn hos sambo. Nyehagen er mye mindre, og velholdt, selv om jeg ønsker å gjøre mye med den. Jeg er glad i blomster. Tidliger eier, et eldre ektepar med gartnervenn, plantet blomstrende busker i massevis... For neste år, når jeg vet hva som vokser hvor, så skal jeg ha planene klare :)
   Krysser fingrene for at liljebillen holder seg hos naboen, hvis hun har billene på liljene sine i det hele tatt. Jeg er invitert over på hagevandring. Og det ser jeg fram til. Nabohagen er nydelig. Kjekt å flytte :)
   Ha en fin ettermiddag ved Trondheimsfjorden.

   Slett