fredag 9. juni 2017

Blomstrende kirsebær

Dessverre ferdigblomstret for et par uker siden, så nå gleder jeg meg allerede til neste vår. Disse japanske kirsebærtrærne var virkelig et syn. Vi har tre stykker av dem, og våren 2018 skal jeg slå rot på terrassen de få ukene trærne blomstrer og bare nyte.

Bedet langs garasjen blomstret også fantastisk forrige uke. Her har jeg ingen peiling på hva stauden heter ennå, men for en utrolig dekorativ farge! Syrintreet i bakgrunnen har veldig små og bleikt lilla blomster. Helt uvant i forhold til det ene syrintreet jeg hadde for noen år siden. Jeg har virkelig noe å ta fatt i når det gjelder å navngi planter, busker og trær..Idag er det fredag og pøsregn, og et fint tidspunkt til å sjekke ut alle hagebloggene som jeg vet må finnes der ute. Jeg er klar for å lære mer om min ny(kjøpt)e hobby :-)8 kommentarer:

 1. Takk for din kommentar på bloggen min! Så fine bed du har. Det er mange navn å lære seg, ja. Jeg vil gi deg et råd, og det er å lære både latinske og norske navn. En plante kan ha mange forskjellige lokale norske navn, men de latinske navnene er like over hele verden :)
  Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var kjekt å komme over en så lærerik blogg som din. Her suger jeg til meg alt jeg kan. Bedene mine er opparbeidet av forrige huseier, men nå har jeg omsider tid til å gå igang med min nye hagehobby. Gleder meg! Når det gjelder navngivning så syns jeg det er vanskelig nok å finne et norsk et. Jeg skal ta med meg eksemplarer til nærmeste hagebutikk og sjekke når jeg kan. Da skal jeg også notere meg de latinske navnene. Takk for fornuftig tips :)

   Slett
 2. Hyggelig at du stakk innom meg. Du har virkelig masse å glede deg til. Hageverden er så uendelig stor og man blir aldri utlært. Ser ut som du har et veldig godt utgangspunkt i hvert fall! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er svak for gode bilder, og likte veldig godt bildene jeg fant hos deg! Er det lov å spørre hvilket apparat/linse du bruker? Geraniumen din var aldeles nydelig.
   Utgangspunktet i egen hage er godt på en måte, men skal jeg flytte/fjerne noe så har det meste så utrolig solide røtter. Det er liten plass til blomster foreløpig. Blomstrende busker dominerer totalt, etterfulgt av småtrær, men jeg klager definitivt ikke :)

   Slett
 3. Når det gjelder planten du spørr om navnet på så er det litt vanskelig ut fra bildet. Hvis bladene er litt nålete så er det Nålefloks. Hvis bladene er like myke som blomstene så er det Hagesildre. Begge blomstrer flott om våren.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Åshild. Tusen takk for tilbakemelding! Jeg skal få sjekket bladene i ettermiddag. Synes å huske at de er litt nålete, som du kaller det, men nå vet jeg hva jeg skal se etter. Ulempen med å overta hage etter andre. Ikke enkelt å kategorisere hva som vokser.. Hjelpen jeg allerede etter få dager har fått som hageblogger er rett og slett uvurderlig!

   Slett
  2. Kanskje du får litt hjelp til kategoriseringen av min planteoversikt? Den er ikke helt oppdatert, men nesten. Jeg oppdaget i går at ingen av de plantene jeg nevnte for deg er publisert der.
   http://bestemorsplanter.blogspot.no/

   Slett
  3. Å du verden, der har jeg litt å "bla" i! Takk for link, den var svært nyttig og praktisk, siden jeg kan slå opp på mobilen når jeg rusler i hagen!
   Floksen var en nålefloks. Du hadde helt rett der. Bladene var nålete og stauden passet som hånd i hanske til navnet den hadde fått. Fikk tatt en del flere bilder nå i ettermiddag av ymse vekster, så nå kan jeg benytte de regnfylte dagene til noe fornuftig. Hjertelig takk! :)

   Slett