lørdag 10. juni 2017

En tur på terrassen

Idag er det så grått og vått her at det kun blir inneaktiviteter. Vi er midt i flytteprosessen mellom to hus, og det er nok å gjøre.

I utgangspunktet hadde jeg planlagt å stelle i hagen ved fjorden.. Vel, regnet gjør godt for ripsbuskene og blåbærbusken jeg gravde opp på gamletomta og plantet i nytt bed. Jeg ble fortalt at jeg burde klippe dem ned litt siden jeg flyttet dem, men bærene  begynner allerede å bugne på buskene så jeg lar det stå til. Får heller klippe dem ned etter jeg har høstet. Jeg har erfaring med bærbuskene mine. De overlever det meste jeg har klart å finne på bare jeg vanner dem jevnt og trutt etter flytting. Noe været her på vestlandet ikke akkurat motvirker...

Margerittene holder stand i gråværet. De har fulgt meg i mange år på terrasser rundt forbi. Tåler en støyt, og tørke, og har aldri klaget nevneverdig på behandlingen - eller mangel på sådan - de har fått. Kjenner det skal bli godt med et mindre travelt liv.
Sammen med hvite margeritter så har jeg alltid hatt rød og blå hortensia på terrassen. Nasjonalflagget i blomster. Disse har også holdt ut med mine brune fingre. Jeg blir alltid fristet til å kjøpe nye hvert år, siden gartneriene driver dem fram mye tidligere enn mine egne blomstrer. Nå satser jeg på å beholde egne fra år til år, ta vare på dem om vinteren og være tålmodig med blomstringen.


Nedi, innimellom der ser jeg antydning til jordbærblomster. Vi hadde en katastrofe i jordbærbedet i fjor, og klarte å redde kun et par planter. De puttet jeg i en krukke og har tydeligvis klart å gjenopplive. Disse skal få bli med meg til nyehuset, og skal (på sikt) få sin egen avlange jordbærkasse å stå i. Må bare få sambo til å bygge en først.

Bruker ellers tiden som ny hageeier til å sjekke alle de flotte hagebloggene som ligger på nett. Man kan jo få prestasjonsangst av mindre! Utrolig mange flinke hobbygartnere vi har her i det hardføre landet vårt!2 kommentarer:

  1. Helt enig med at dey finnes mange flotte hageblogger. Har lært masse av de. Og ikke minst fått masse inspirasjon. Flotte bilder!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for hyggelig kommentar. Kjenner at fotointeressen som var dabbet av litt vekkes til live igjen i ny hage. Inspirasjon er alfa og omega til det meste. Utfordringen med alle de fine hagebloggene deres er at jeg får litt prestasjonsangst.. I will overcome ;)

      Slett