mandag 4. mai 2020

Blåsbortmandag

Idag hadde jeg store planer om å legge dekkbark i bedet som går langs gangstien ned til båten, men det måtte jeg legge på is. Det blåste sånn at jeg var redd for at barken skulle havne hos naboen...
Dekkbark i solnedgang... Årets bildetittel :-)

Istedenfor installerte jeg en ny versjon av bildebehandlingsprogrammet Lightroom som jeg inntil ifjor benyttet til kameraet mitt. Jeg har hatt ett år med prøving og feiling av annen software, men ender opp med Lightroom likevel. Jeg kan programmet ut og inn, så hvorfor change a winning team.

Siden det blåste så mye var det få bilder som ble helt skarpe, men jeg har nå lekt meg litt likevel. Det hadde faktisk skjedd en del endringer i Lightroom siden sist, så nå er det litt tilbake på skolebenken.Litt bedre liv i denne lave rhodoen som er plassert i trappa til terrassen. Den får mer vann, men litt mindre sol. Har vært gjødslet like lite som den foran huset, så jeg må google litt rhodo-gjødsling, ser jeg.Tomater, noen små spirer av noen sukkererter og nysådd Sinnia får kose seg i sola på den gamle, falma putekassen. Den skal ned i drivhuset når det ankommer, så får jeg få meg en litt mer representativ putekasse ved inngangsdørenBildelek 1 - med rhodoknoppene foran huset. Det er så mange autoinnstillinger i Lightroom at man nesten ikke trenger kunne noe bildebehandling lenger. Jeg liker å leke, men syns kanskje at bildet over er vel mettet i fargebruken.Det blir nok til at jeg fortsetter med min manuelle justering av lys, skygger, skarphet og metning tenker jeg. Foretrekker at bildene er mest lik virkeligheten, selv om det nok innimellom vil bli lekt med forskjellige effekter for moro.Det er meldt ned til 2 grader de neste nettene, så jeg har forbarmet meg over prosjektene mine. De skal få bo i stua enn så lenge. Ingen sjanse på å ha dem utomhus på natta den neste uka. Jeg tror jeg må plukke inn urtene mine også, de som ikke står i store potter. Rufse kaldt!

Og ja, glemte det nesten - så plukket jeg med meg noen kvister fra den svære klatrehortensiaen vår. Har ikke peiling på om stiklingene vil fungere - der har jeg null erfaring - men den som intet prøver osv. I det minste er det en pen bukett i vinduskarmen :-)

.


.

5 kommentarer:

 1. Det høres ut som det er kjekt å være ny-sådd plante hos deg.
  Mye godt stell og flere fine plasser å stå.
  Forstår at du gleder deg til et drivhus. Det er veldig fint å ha.
  Ha fin uke, får håpe med litt mindre vind.
  Hilsen fra Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig å høre fra deg Turid :) Ja jeg passer på dem så godt jeg kan, for jeg har en smule brune fingre. Begynner å bli litt lei av å gå tur med dem da, så nå har tomater og chili og diverse fått lov å stå i stua enn så lenge. Startet med vindstille idag, og glad var jeg. Men det varte til kl 10. Så var det på an igjen. Vi får holde på hatten så lenge ;)

   Slett
 2. Ja det är mycket pyssel med fröplantor och tomater när de ska skyddas och bäras in och ut. Men vi har ju längtat efter detta nu så det är ett kärt besvär. Hade tankar om att prova Lightroom men det har inte blivit av, det är svårt att byta när man väl har vant sig men kul att höra att du gillar det.
  Ha det fint
  Helene

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan Helene. Ja jeg liker veldig godt Lightroom, så jeg får bare fortsette med programmet. Det er ikke så vanskelig når man er kommet igang, mange auto-funksjoner som er nyttige i starten før man får taket på programmet.
   Frøplanter er mye jobb når man ikke har drivhus, men til sommeren får jeg også drivhus, så da blir det ihvertfall enklere neste år :) Hyggelig å høre fra deg.

   Slett
 3. God morgen;
  Jeg vil ikke være lenge, jeg heter CORRINE BURIERE fra Belgia, 73 år gammel. Jeg kontakter deg for et humanitært prosjekt. Min nåværende fysiske situasjon tillater meg ikke å gjennomføre prosjektet jeg planlegger å gjøre. Jeg vil stille deg de økonomiske midlene til å gjøre det, fordi når vi dør, tar vi ikke noe materielt materiale. Jeg vil være glad for å få svar fra deg fordi jeg, for for oppmerksom før jeg tar denne avgjørelsen, har bedt mye til skaperen om å henvise meg til sønnen hans som kan utføre dette oppdraget.
  Bli med på min private e-postadresse for mer informasjon: corrineburiere@yahoo.fr

  SvarSlett