søndag 3. mai 2020

Søndag og av-og-på-vær

Ikke før hadde jeg fått puten ut og skulle sette meg til med en kopp kaffi i sola, så kom regnet tilbake. Skikkelig variabelt vær, for å si det pent. Jeg fikk tatt et par bilder i sola da, for vi fikk opp espalier igår.Så nå kan tomatene bare vokse. De står og koser seg i solkroken her på formiddagen, før de havner på soveromsbalkongen i ettermiddagssola. Om natten bor de for tiden på soverommet. Ingen skal komme og si at jeg ikke tar godt vare på dem :-)  Espalieet skal få besøk av tomatene i år, det eneste stedet jeg kan ha dem ute. På sikt blir her klematis og eføy, tenker jeg.Deilig å komme ut til dette synet. Får rett og slett begynne å kalle inngangspartiet for tunet - ikke akkurat gårdstun, men dette er jo på landet ;-)  Satser på bedre vær som dette utover dagen igjen..Fikk sådd noen Sinnia - Sunbow mixed - idag. En sommerblomst jeg aldri har vært borti tidligere. Reklamen solgte meg på første setningen: "Flott sommerblomst med lang blomstringstid med mange blomster i masser av farger. Den har stiv, opprett stilk med en eller flere velformede, fylte blomster i toppen. Skjærer man av kvister, forgrener planten seg og får nye blomsterskudd. Fargesterkt innslag i bed og potter. Holdbar snittblomst. Trives i velgjødslet og porøs jord. Vann ved tørke.
Forkultivering: Så tynt i fuktet såjord. Still lyst og hold fuktig. Plant om til 1 plante/potte med gødslet jord når plantene er store nok. Still lyst og svalt. Plant ut etter frost. 40cm høye."
Fikk tatt et bilde av fronten på huset som vender mot fjorden. Det er her vi skal sette opp drivhuset. Litt greit å ha et skikkelig "før"-bilde, selv om jeg nok kommer til å ta flere før drivhuset er oppe. Det er nok ikke ferdig oppsatt før månedsskiftet juli/august vil jeg tro, pga leveringstiden. Døra som nå går ut på plenen vil gå inn til drivhuset istedenfor. Jeg tror et veggdrivhus vil være perfektpå veggen der. Gleder meg!!!

.

1 kommentar:

  1. God morgen;
    Jeg vil ikke være lenge, jeg heter CORRINE BURIERE fra Belgia, 73 år gammel. Jeg kontakter deg for et humanitært prosjekt. Min nåværende fysiske situasjon tillater meg ikke å gjennomføre prosjektet jeg planlegger å gjøre. Jeg vil stille deg de økonomiske midlene til å gjøre det, fordi når vi dør, tar vi ikke noe materielt materiale. Jeg vil være glad for å få svar fra deg fordi jeg, for for oppmerksom før jeg tar denne avgjørelsen, har bedt mye til skaperen om å henvise meg til sønnen hans som kan utføre dette oppdraget.
    Bli med på min private e-postadresse for mer informasjon: corrineburiere@yahoo.fr

    SvarSlett