søndag 10. mai 2020

Nytt fuglebad

De siste dagene har det vært så kaldt på nettene her langs Lysefjorden at jeg måtte krype til korset og flytte inn pelargoniaene mine igår kveld. Med temperaturer meldt ned til kun +1 grad er det ikke mye som kan spire og gro. Starten på denne våren er langdryg..Her er tre av pellissene, ennå i sola. De to andre - en rosa og en lys rosa - er allerede flyttet inn i stua. Elsker pellisser :)Og så er endelig det nye fuglebadet kommet på plass. Jeg har lett i to år sånn av og på etter et solid fuglebad i smijern uten for mye dill og dall, og endelig fant jeg ett som tåler en blåst. Håper fuglene blir like glad i fuglebadet som pus er over at både fuglebad og fuglemat står hendig plassert på plenen. Når buskene vokser seg til litt utover på sommeren så er dette favorittplassen til katten. Hun er heldigvis 17 og sein i avtrekket nå, så fuglene har klart seg de siste par årene. Da hun var yngre gikk det imidlertid med noen fugler hver sommer ja...Til tross for det kalde været har jordbærene gått sin nokså vante gang. De står plassert på tomten der det er mest sol i løpet av dagen. Korona-bærene begynner å titte frem, men de ser ikke ut for å bli modnet av varm sol de kommende dagene...Knoppene på den lilla klematisen begynner å strekke seg også. På den nye, lille planten jeg satte ned for snart tre uker siden så er det kommet en rekke knopper. Skal bli spennende å se om jeg klarer å holde den i live der den står. Har en ca 3 meter høy, kraftig skrånende steinvegg jeg vil dekke med klematis. Krysser fingrene... Den jeg satte ned ifjor ville bare ikke.Men løken er villig! Både i pallekarmen og her i en bøtte jeg hadde glemt jeg hadde satt en løk i. Der spirer og gror det ihvertfall.Inne i stua gror det i vinduskarmene, og det får det gjøre til utetemperaturen om nettene kryper oppover mange flere hakk en det som står på planen for neste uke.

 • Omplanting av Sinnia og gjennomgang av frøpakkene fra Holta
 • Lagt gamle frø i vann over natt for test av liv


.

5 kommentarer:

 1. Ja det är tur att det går att ha plantorna inomhus ännu. Vilket fint fågelbad du har hittat. Håller med om att det är bra med rejäla saker när vinden tar i.
  Ha det fint
  Helene

  SvarSlett
  Svar
  1. Her snør det idag.. så jeg må nok leve med fulle vinduskarmen med planter et par uker til ser det ut for på langtids værvarsel. Våren er seig i år...
   En fin dag til deg Helene :)

   Slett
 2. Pellisser er flotte blomster, men jeg sliter med å få de til å overvintre. Lus og an en elendighet gjør at jeg ofte dropper de. Det ser ut som du har dreisen på de :)
  Flott fuglebad!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi får nå se om jeg klarer å overvintre dem Marit. Disse har jeg kjøpt i år... Første gang jeg har pellisser på mange år som jeg planlegger å beholde. Jeg får drivhus i juli en gang, så neste år på denne tiden vår vi svaret på om jeg klarer å holde dem i live. Jeg har klart det før, men det er mange år siden ;)
   Og takk, veldig happy med fuglebadet. Så får vi satse på at det ikke fryser over...

   Slett
 3. God morgen;
  Jeg vil ikke være lenge, jeg heter CORRINE BURIERE fra Belgia, 73 år gammel. Jeg kontakter deg for et humanitært prosjekt. Min nåværende fysiske situasjon tillater meg ikke å gjennomføre prosjektet jeg planlegger å gjøre. Jeg vil stille deg de økonomiske midlene til å gjøre det, fordi når vi dør, tar vi ikke noe materielt materiale. Jeg vil være glad for å få svar fra deg fordi jeg, for for oppmerksom før jeg tar denne avgjørelsen, har bedt mye til skaperen om å henvise meg til sønnen hans som kan utføre dette oppdraget.
  Bli med på min private e-postadresse for mer informasjon: corrineburiere@yahoo.fr

  SvarSlett